965 88 55 98 - Plaza Constitución, 1, 03517 Beniardá alcaldia@beniarda.es

Olleta de blat

Ingredients:

  • 1/2 kg blat picat.
  • 1/2 kg mongetes blanques/pintes barrejades.
  • 250 gr costella de porc.
  • 250 gr panceta.
  • 2 blancs.
  • 2 botifarres de ceba.
  • 3 creïlles.
  • Un grapat de bledes.
  • 2 naps xicotets.
  • 2 chirivias.
  • 1 tros de carabassa.
  • 2 cards.
  • 1 ceba.
  • 2 tomaques.
  • 2 ñoras.
  • 12 brins de safrà.
  • Un grapat de cominos.
  • 3 palitos de fenoll.
  • Sal.
  • Oli.

Preparació:

  • 12 hores abans posar blat i mongetes juntes en remull.
  • A primera hora del matí, coure a foc lent blat i mongetes sense afegir gens mes durant 2 hores, tirar l’aigua i afegir-li aigua freda cobrint tot.
  • Sofregim les 2 ñores sense cua ni llavors i retirem, les passarem pel boix amb sal.
  • Sofregim la ceba fins que quede transparent, afegim la carn i sofregim, afegim la tomaca, i després l’embotit.
  • Afegim tot al perol, incorporem la verdura ben neta, la ñora picada, els cominos, el safrà, els palitos de fenoll, un doll d’oli d’oliva, sal. Les creïlles les afegim 20 minutos abans del final. Es pot posar un polsim de colorant. Corregim de sal.